Karfiolové rizoto

Karfiolové rizoto
Zdroj:

Čo poviete na karfiolové rizoto ako dnešné menu? 

Suroviny: 

  • polovica karfiolu 
  • menšia cibuľa
  • jarná cibuľka
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1,5 ks červenej papriky nakrájanej na kúsky
  • 20 g kvalitného masla, alebo kokosový olej
  • 10 ks šampiňónov
  • soľ, korenie, kurkuma, zázvor, strúhaný kokos, čili
  • hrsť mrazeného hrášku, alebo kukurice
  • šťava z polovice citróna 
  • dve hrste čerstvého špenátu

Postup: 

Na masle, alebo kokosovom oleji opražíme všetku cibuľu a huby. Medzitým na hrubom strúhadle nakrájame karfiol bez stopky. Keď je cibuľka zlatistá, pridáme kúsky cesnaku a chvíľu opražíme. Pridáme nastrúhaný karfiol, osolíme, koreníme a pridáme všetky ďalšie koreniny a kokos. Prilejem deci vody a prikryjeme. Za občasného miešania necháme vodu odpariť, a keď bude karfiol hotový, pridáme citrónovú šťavu, premiešame a vypneme. Pridáme špenát. Necháme dôjsť pod pokrievkou a podávame. 

Odporúčame prečítať: Rizoto s grilovanou zeleninou
 

Zdroj receptu: https://www.facebook.com/1489891241224515/photos/a.1489893344557638.1073741826.1489891241224515/1627746047439033/?type=1&theater
Hlavné jedlá
·
25.4.2015

Prečítajte si aj

Šťavnaté celozrnné cestoviny s makrelou
Hlavné jedlá
Redakcia
·
6.2.2025
Tvarohové bagels s kuracím mäsom
Hlavné jedlá
Redakcia
·
23.1.2025
Nastavenie cookies